vrijdag 24 november 2023

Ik wens PVV, NSC, VVD en BBB veel sterkte

 Natuurlijk kunnen we lang nadenken over wat Wilders wil en zeggen dat de kiezer heeft gesproken en dat dat dan maar moet gebeuren. We gaan plotseling allemaal sterke vrouwen als Sigrid Kaag een heks noemen en relschoppers moeten een knieschot krijgen, journalisten noemen we gewoon tuig van de richel, we maken bezwaar tegen Nederlanders van Turkse afkomst in het openbaar bestuur, kortom, we nemen de zaken waar Wilders echt voor staat over. Hij heeft dit namelijk allemaal echt gezegd en er nooit excuses voor aangeboden. We kunnen ook kijken naar wat de kiezers van Wilders willen. Dat lijkt mij persoonlijk belangrijker. Wat gebeurt er dan?

Voetbalsupporters
Ik zie de PVV-kiezers een beetje zoals ik ook kijk naar voetbalsupporters. Gewone jongens die in het heet van de strijd voor hun idool in de politiek applaudisseren zoals fans als een van de voetballers van hun club een zware overtreding begaat. Het zijn gewone jongens die zien dat ze geen huis hebben, hard moeten werken of chronisch ziek zijn en niet aan de slag komen en hun buurt zien veranderen. Als hun club overwonnen is zien ze geen probleem de Barcaccia-fontein te vernielen en winkelruiten in te gooien. Kijken ze terug, dan bedenken ze dat dat toch niet zo slim was. Tja, sorry, ze waren boos.

Nu heeft hun PVV gewonnen en dat is vanuit democratisch oogpunt een felicitatie waard. Maar wat nu?

Gevolgen van populistische maatregelen
Zo zijn ze als kiezer boos over de EU en willen ze er wel uit. Wilders wil dat wel regelen, om dan later te kunnen beseffen dat Nederland als handelsland heel veel geld verdient met de handel met Duitsland, Frankrijk en België. Om dan vervolgens te bedenken dat dat niet zo slim was. Ook willen ze alle migranten weren en de AOW naar 65 jaar. Wilders is bereid de grenzen te sluiten. Om vervolgens later te bedenken dat in de zorg geen nieuwe instroom van arbeidskrachten is. Onze apotheek (waar overigens ook vrouwen met een hoofddoek werken) moet al de openingstijden beperken omdat er te weinig mensen zijn die er kunnen werken. En wat jammer dat in het onderwijs handen tekort zijn doordat de leerkrachten met de AOW vertrekken, wat ook nog veel geld kost. 

Bovendien blijkt de zorg onbetaalbaar te zijn geworden met de herintroductie van verzorgingstehuizen, afschaffing van het eigen risico, de tandarts in het basispakket, geen wachtlijsten in de jeugdzorg en tegelijk alles wat overgewicht voorkomt als betutteling afgewezen is. 

In Duitsland beginnen ze ook te beseffen dat er toch wel wat extra handen nodig zijn. Er wordt door de WRR al jaren gezegd dat de kosten van de zorg weliswaar een probleem zijn, maar de arbeidskrachten een veel groter probleem worden. Tja, sorry. 

Gevolgen van verkeerde bestrijding van criminaliteit
Als ze bestolen zijn wijzen ze naar de mensen met een kleurtje en ze roepen dat er hard ingegrepen moet worden, minimumstraffen moeten komen en dat taakstraffen niet meer kunnen. Vervolgens merken ze dat er te weinig rechters zijn, de gevangenissen duur zijn en vol lopen. Ook blijkt uit onderzoek dat daders na een gevangenisstraf 80% vaker meer strafbare feiten plegen dat mensen met een niet vrijheidsbenemende straf en dat de kosten 4x zo hoog zijn. De criminaliteit blijk fors te groeien, terwijl de kosten fors stijgen! Tja, dat was niet helemaal de bedoeling. O, en dan blijkt ook nog dat die asielzoeker die moord op Marianne Vaatstra toch niet heeft gepleegd. Tja, had je net alle asielzoekers zwartgemaakt en dan blijkt het een foutje. Misschien helpt die strenge aanpak en zwartmakerij ons toch niet verder. Het blijkt gewoon uit wetenschappelijk onderzoek! 

Gevolgen van ongeremd autorijden
Oeps, dan blijkt Nederland ook nog te vervuilen met al die vieze auto's in de steden, meer mensen krijgen klachten aan de luchtwegen. Misschien was schone lucht door middel van milieuzones geen slecht plan.

Gevolgen van het verbieden van de Koran
Vreemd, die mensen die naar een moskee gaan en niet de bijbel maar de koran lezen. Nu wil Wilders de koran verbieden en aanhangers van de Islam die mogelijk een Jihad voorstaan preventief oppakken. Daar voelen de kiezers wel voor. Maar dat zal polarisatie geven en vervolgens juist meer aanhangers brengen van een polarisatie tussen moslims en niet-moslims, Er komen meer aanhangers van de strenge lijn. Mensen raken gebrouilleerd met de buren. Scholen moeten extra inzet plegen om pesten tegen te gaan. Bij een inval in de burgemeesterswoning van Ahmed Aboutaleb wordt een koran gevonden: straf! Justitie kan al dat werk om de koran te vinden en de mensen te veroordelen niet aan. Oei, dat was niet helemaal de bedoeling. Misschien toch weer bij elkaar op de thee gaan en de boel bij elkaar houden. Dat is wat anders dan de onderbuik zegt.

Denk even na voor je op je onderbuik afgaat
Wilders zorgt voor het vuurwerk op het voetbalveld. Laten we Wilders zijn gang gaan, dan is het als de Barcacciafontein en de winkelruiten: het was even leuk en daarna zit Nederland met de schade die bijna niet meer te herstellen is. Eerst denken en dan doen.

Met het oog op de toekomst
Het is dan aan politici om vooruit te kijken en te voorkomen dat mensen tegen elkaar opgezet worden en uitgaven in de toekomst uit de hand lopen. Nederland moet een prettig land blijven waar mensen goed met elkaar omgaan, werk hebben, kunnen wonen en zorg kunnen krijgen. Dan zou je dus eerder moeten denken aan een slimmere aanpak van migratie, criminaliteit, zorg, milieu dan de onderbuik en zondebokpolitiek. 

Ik zit daardoor altijd links van het midden, maar ik weet dat een ruime meerderheid daar anders over denkt. Maar kom niet aan de rechtsstaat, kijk naar de gevolgen van beleid en ga zorgvuldig om met ons geld!

Mijn hoop is dat vooral Pieter Omtzigt stand houdt, maatregelen zoekt die werken en de rechtsstaat niet aantasten. Ik wens de VVD, NSC, BBB en PVV veel sterkte met de formatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten