zondag 8 december 2013

De doctorandussen-plaag

De PvdA is bezet door doctorandussen en heeft vrijwel alle gewone arbeiders van zich vervreemd. Heel de PvdA? Nee, alleen in het noorden van Amsterdam biedt een echte arbeider nog moedig weerstand dankzij zijn tomeloze inzet voor gewone Amsterdammers en de sport. Waarom die niet op een verkiesbare plaats komt is mij een raadsel.

Nederland is eigenlijk een verdeeld land. Je hebt de linkse hoger opgeleiden die D66 of Groen Links stemmen, je hebt de linkse lager opgeleiden die PVV of vooral SP stemmen. Echte volkspartijen zijn weggevaagd. Waar vroeger de PvdA altijd wel echte arbeiders in de raad had, zijn deze langzaam verdwenen door goedgebekte doctorandussen, waardoor ze een soort D66 wordt. De trend van Nederland wordt gezet in Amsterdam. De stad van Wibaut, Den Uyl, Schaefer, Kok en Bos.

Amsterdam: de stad van de Zuid-As, de financiele wereld, de advocaten die daar bij horen. De Amsterdamse lijst is nu een indrukwekkende verzameling hoogopgeleiden: consultants, advocaten, economen: het soort hoogopgeleide mensen dat niet oplette toen de banken zich verrijkten en grote risico's namen. Ze zullen individueel best deugen hoor, maar het is toch slecht, want daardoor verdwijnt de verbinding met gewone Amsterdammers, die zich nog ouderwets kwaad maken over graaigedrag en erkennen dat sport een culturele uiting is die belangrijk is voor cohesie, verbroedering en teamwerk. 

De echte Amsterdammer zonder kapsones, die opkomt voor de gewone man. Een autochtone man. Hij lijkt verdwenen uit de PvdA. Verdwenen? Nee, in het noorden van Amsterdam houdt een echte volksjongen stand. Hij heet Klaas Loef. Hij volgt het bestuur kritisch en staat pal voor de sportverenigingen. Onvermoeibaar laat hij overal zijn gezicht zien.

Dat heeft zich in de deelraad Noord uitbetaald. Hij werd geheel op eigen kracht verkozen in de deelraad. Tekenend voor de doctorandussenplaag is dat iemand tegen hem zei: "jij bent zo bezig met sport, maar wij meer met cultuur." 


Hij heeft net te horen gekregen dat hij niet op een verkiesbare plaats komt voor de gemeenteraadslijst.

Je zou zeggen: de PvdA verdient hem niet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten