vrijdag 21 december 2012

Wij leven in een heel speciale tijd!

Vandaag is het einde der tijden. Het is lang geleden door de Maya's voorspeld en door sommigen met gejuich ontvangen (hier zong Lenny Kuhr al over). Het meest interessante is dat het zo vaak tot opwinding leidt. 

Ik denk dat het een soort machteloosheid is en je daar niet bij neer willen leggen. Als niemand luistert, moeten de mensen maar voelen. Want je bent speciaal en uitverkoren. Dan ga je zoeken naar een verklaring waarom niemand naar je luistert.

Jij bent de enige die weet dat het einde der tijden nadert, dat maakt jou speciaal. Misschien ligt er wel een relatie met de misvatting dat de wereld rechtvaardig is en dat alles wat je overkomt je eigen schuld is. Meer en meer gaan sommige mensen er immers vanuit dat werkloosheid en zelfs ziekte niet meer een geval van pech is maar je eigen schuld. In dit geval is het je eigen schuld omdat je maar had moeten geloven in een almachtige, of niet zo zondig had moeten leven. Er lopen dan ook mensen rond die niet willen zien dat het niet helpt dat ze de wereld waarschuwen tegen homosexualiteit, zondig leven of te weinig aandacht geven aan spiritualiteit.
Combineer dat gevoel dat wij zelf in een bijzondere tijd leven. Ook weer zo iets dat van alle tijden is. Mensen hebben er behoefte aan te denken dat zij in een heel bijzondere tijd leven.

Vroeger gingen journalisten daar aan voorbij, omdat ze schreven wat van belang was, nu schrijven ze waar mensen behoefte aan hebben. Mensen hebben behoefte aan een spectaculair einde der tijden (en een nieuw, schoon begin). En dat zal tot het einde der tijden blijven!

Hoe dan ook: sterkte vandaag!

Hier nog wat inspiratie: wie voorspelde allemaal het einde en wanneer?
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten